Historia

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN – NAMASTE! toivottavat Mohan ja Keshori Aryal.

Everest-Nokka on Helsingin vanhimpia Himalajan makuja tarjoavasta ravitolatarjonnasta, oikeastaan suunnannäyttäjä tällä saralla.

Ravintolan perusti Mohan Aryal vuonna 1997.

Mohan saapui Suomeen 90-luvun alussa ja hänen palava halunsa on ollut tehdä haluamaansa työtä uudessa kotimaassaan, oman ravintolan perustaminen ja nepalilaisruokien valmistus ja mukautus suomalaiseen makuun sopivaksi.

Toki alkuperäisiä makuja saa varmasti jokainen esittämällä toiveensa ystävälliselle henkilökunnalle. Jokainen annos kootaan keittiössä asiakkaan erityistoiveet huomioiden. Esimerkkinä tästä on ruokalistallamme oleva, erään vakioasiakkaan toiveruoka; Kukhuro Resham firiri jota hän omien Nepalin matkojensa aikana on oppinut rakastamaan. Hänen toiveestaan kehitettiin keittiössämme tuo nepalilaista kansanlaulua muisteleva erikoisannos, kanaa voimakkaassa kastikkeessa, vihreää paprikaa, sipulia ja chiliä riittävästi. Tulisuutta, voimakkaita mausteita ja eri makuyhdistelmiä on Himalajan reseptuurissa tarjolla yllin kyllin. Maailman maustealueet ovat vieressä ja omassa maassa tarjolla.

Hindukulttuuri säätelee ruokalistaa siten, että naudanlihaa ei listalta löydy sen sijaan lammas, kana, kala ja erityisesti kasvisruoka ovat hyvin esillä.

Katajanokalla idyllisessä Jugend talossa sijaitseva intiimi Ravintola Everest on perheyritys, jolla on vahvat siteet yrittäjyyteen ja yritystoimintaan tästä hyvänä esimerkkinä ravintolalle myönnetty AAA-luokitus ja monet tunnustukset eri yhteisöiltä.

Ravintoloitsijan ja henkilökunnan valloittava ystävällisyys ja palvelualttius ovat tuoneet ravintolalle hyvin laajan ja uskollisen asiakaskunnan.

Tervetuloa joukkoon!

NAUTI RUOKASI KOTONA

ONLINE TILAUS

Voit tilata ruokasi palveluista Foodora tai Wolt. Alta pääset tilaamaan suoraan Everest Katajanokka ravintolasta.